Diş Beyazlatma

Diş Beyazlatma

Dişler, günlük hayatta çeşitli nedenlere bağlı olarak sararabilir veya koyulaşabilir. Bunun sonucunda istenmeyen bir görünümün ortaya çıkması muhtemeldir. Dişlerin estetik yönden daha güzel olmasını sağlamak için diş beyazlatma işlemi yapılabilir. Profesyonel olarak bir diş hekimiyle gerçekleştirilebileceği gibi başka yöntemler de mevcuttur. Ancak her bir yöntemin uygulaması, etkisi ve diş sağlığı açısından farklıdır.

Gülüş tasarımı hizmetimiz sayesinde hayal ettiğiniz harika gülüşe sahip olabilirsiniz!

Diş Beyazlatma Yöntemleri

Dişlerinde sararma yaşayan kişiler, “Diş beyazlatma işlemi nasıl yapılır?” diye birçok defa araştırmıştır. İşlem öncesi bir hekime danışılması, kişinin kendine uygun yöntemi uygulaması açısından faydalı olur. Çünkü bu işlemde hastanın yaşı, hastalığı ve renk değişikliğinin tipi, yaygınlığı gibi unsurlara dikkat edilir.  Bazı kişilerde tek bir yöntem işe yararken bazılarında birden fazla teknik uygulanabilir.

Özellikle daha önce diş eti problemi olan kişilerin profesyonel tekniklerden yararlanması gerekir.  Beyazlatıcı diş macunları, jeller ve bantlar kesinlikle doktor onayı olmadan kullanılmamalıdır. Diş beyazlatma işlemi için bir hekime danışılması önerilir. Profesyonel olarak yapılan diş beyazlatma, ev ve ofis tipi olmak üzere ikiye ayrılır.

Ev Tipi Diş Beyazlatma (Home Bleaching)

Ev tipi diş beyazlatma, diş hekimi tarafından yapılan bir işlemdir. Diş hekimi, hastanın ölçüsüne uygun olarak bir plak hazırlar. Hasta, bu plağı hekim tarafından temin edilen peroksit yüzdesine göre günde birkaç saat kullanır. Bu işlem yaklaşık olarak 4 hafta sürer. Ancak dişin ne kadar koyulaştığına, lekelerin rengine, açılma tonuna ve dişin hassasiyetine göre değişebilir.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma (Office Bleaching)

Hızlı ve etkili bir tekniktir. Ofis tipi diş beyazlatma ile işlem direkt dişler üzerinde uygulanır. Diş hekimi, diş etlerini korumak için bir jel sürer. Sonrasında bir lastik ile diş etlerini örtebilir. İşlem, lazer ya da ışık tipleri kullanılarak gerçekleştirilir. Yaklaşık 30-60 dakika arasında da sonuç alınır. Diş beyazlatma için etkili bir sonuç alınmadıysa istenilen sonuç alınıncaya kadar işlem uygulanmaya devam eder.

diş beyazlatma

Diş Beyazlatma Öncesi Yapılması Gerekenler

Kişiler, diş beyazlatma uygulamasından önce bazı hususlara dikkat etmelidir. Bunlardan ilki, bir hekime başvurmaktır. Diş hekimi, hastaya işlem öncesi diş taşı temizliği yapar. Böylece dişin ne durumda olduğu ortaya çıkar. Ayrıca işleme başlamadan önce çay, sigara ve kahve gibi ürünlerin tüketimi azaltılmalıdır. Seans öncesinde fotoğraf çekilir. Yine, işlemden sonra da fotoğraf çekilerek aradaki fark anlaşılabilir.

Diş Beyazlatma İşlemini Kimler Yaptırabilir?

Beyazlatma işlemi, genellikle yetişkin ve genç hastalara uygundur. Sonrasında diş hassasiyeti yaşanmaması için sağlıklı ağızlarda uygulanması daha iyi olur. Eğer ki, kişinin herhangi bir diş problemi varsa öncelikle onun tedavisi yapılmalıdır. Yapılan tedavi sonrası, hekim uygun görürse, ağartma işlemi yapılabilir.

18 yaşını geçmiş ve sağlıklı dişlere sahip bireyler için diş beyazlatma yapılabilir. Herhangi bir diş problemi yoksa genç kişilere de uygulanabilir. Bunun nedeni, dişlerin gerekli olgunluk seviyesini tamamlamış olmasındandır. Yine işlemden önce diş hekimi, dişlerin kaplama olup olmadığını da kontrol eder. Uygulamadan sonra kişi, daha beyaz dişlere sahip olur. Kırık dişler ve mine dokusu durumu yaşayan hastalar için laminate veneer tedavisi uygundur.

Diş Beyazlatma Kimlere Uygulanmaz?

Dişlerin beyazlatılması için yapılan işlem, herkese uygulanamamaktadır. Bu işlemin uygulanmadığı kişiler, şu şekilde sıralanabilir:

  • Geniş pulpalı dişlere sahip olan kişiler,
  • Aşırı aşınmış eroziv dişlere sahip kişiler,
  • Ağız içinde porselen kuron gibi restorasyonların olduğu kişiler,
  • Gebe ve emzirme sürecindeki kadınlara,
  • Hidrojen peroksit veya karbamid peroksit maddelerine alerjisi olan kişiler,
  • Aşırı hassas dişlere sahip olan kişiler,
  • Çürük, çatlak veya kırık olan hastalar,
  • Aşırı boyutta diş eti çekilmesi yaşayan hastalar,
  • İleri derecede dişlerde tetrasiklin lekeleri olan kişiler.

Diş Beyazlatma İşlemi Ağrılı mıdır?

Ağartma işlemi sırasında hassasiyet yaşanmasının nedeni, diş etine yakın bölgelere jel gelmesinden kaynaklı olabilmektedir. Aynı zamanda çatlak olan dişlere jelin sürülmesi de ufak bir ağrı yapabilir. Düşünülenin tersine diş beyazlatma işleminde büyük boyutlarda bir ağrı oluşmaz. İşlem sırasında ve takip eden 2 gün içinde biraz hassasiyet hissedilir. Ancak bu durum, geçici bir süreçtir. Daha rahat atlatmak için hekim tavsiyesine uyulmalıdır.

Diş Beyazlatma İşlemi Dişlere Zarar Verir mi?

Dişlerinde sararmalar olan kişiler, günlük hayatında kendini rahatsız edebilmektedir. Böyle bir durumda kişiler, dişlerini düzenli fırçalasa da istenilen beyazlığı yakalamayabilir. Bu durumun ortadan kaldırılması için diş beyazlatma işlemi en etkili yöntemdir. Böylece kişiler, koyulaşmalara neden olan etkenlerden kurtulur. Ancak işlemin diş hekimine başvurularak yapılması istenilen sonucu almak için önemlidir.

Diş hekimi kontrolünde yapılan ağartma işleminin herhangi bir zararı olmaz. Uygulama sırasında diş minesi içinde bulunan sıvı ağartılır. Bu esnada kullanılan maddelerin diş minesi için zararlı değildir. Dişlerin tekrar çeşitli nedenlerden dolayı sararması durumunda işlem tekrar yaptırılabilir. Ancak önemli olan işlem öncesi ve sonrası diş hekiminin verdiği tavsiyelere uymaktır.

Diş Beyazlatmanın Yan Etkileri Nelerdir?

Beyazlatma işlemi sırasında uygulanan malzemeler, dişe zararlı değildir. Bu yüzden işlem sonrasında da herhangi bir yan etki görülmez. Ancak geçici bir hassasiyet durumu yaşanabilir. Örneğin sıcak ve soğuk yiyecek, içeceklere karşı duyarlılık artabilir. Bu durum 24 saat ile 48 saat arasında kendiliğinden düzelir. Böylece kişiler, bembeyaz dişlerle hayatına devam edebilir.

Diş Beyazlatma İşlemi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Beyazlatma işlemi yaptırdıktan sonra bazı noktalara dikkat edilmesi önerilir. Bu sayede kişiler, işlem sonrasında dişlerinin rengini uzun süre koruyabilir. Yine de bazı etmenlerden dolayı dişlerde tekrar koyulaşma, sararma görülebilir. Böyle bir durumda tekrar diş hekimine gidilmesi gerekir. Hekim, uygun gördüğü takdirde işlem tekrarlanabilir.

İşlem sonrası birkaç gün soğuk ve sıcak yiyecek, içeceklerden uzak durulmalıdır. Çünkü dişlerde geçici bir hassasiyet oluşması muhtemeldir. Aynı zamanda sigara, kahve, vişne, çay gibi koyu renkli yiyecek ve içecekler tüketilmemelidir. Yaklaşık olarak bu ürünlerden 3-4 gün uzak durulmalıdır. Yine, hekim tarafından söylenen tavsiyelere uyulması gerekir.

Diş beyazlatma işleminin ardından ağız ve diş bakımı aksatılmamalıdır. Özellikle diş beyazlatıcı macunların kullanımı, beyazlığı uzun süre korur. Bunun için günde en az iki defa dişlerin fırçalanması önerilir. Ayrıca ara sıra hekime gidere diş taşı temizliği yaptırılması da beyazlığın korunmasını sağlar. Düzenli bakım ve muayene ile diş sağlığı ve beyazlığı korunabilir.

Diş Beyazlatma Fiyatları

Dişlerini beyazlatmak isteyen kişiler, özellikle işlemin fiyatını merak etmektedir. Diş beyazlatma fiyatları dişin yapısına, durumuna göre değişiklik gösterir. Ayrıca uygulanacak yöntemde fiyat değişikliğini etkiler. Kesin bilgi almak için Hayat Diş Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile iletişime geçilebilir. Böylece etkili beyazlatma işlemi konusunda ayrıntılı bütün bilgilere ulaşılabilir.

Hayat Diş, ankara diş beyazlatma hizmeti öncesi dişlerin durumu hakkında detaylı bir inceleme yapar. Böylece uygulanması gereken yöntemi belirler. Profesyonel bir hizmetle dişlerin ağartma işlemini gerçekleştirir. Yine, sonrasında ne yapılması gerektiği hakkında bilgi verir. Bu sayede beyazlatma işlemi yaptıran kişiler, kısa sürede istedikleri sonuca yani, bembeyaz gülüşlere sahip olabilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş beyazlatma için en uygun yöntem nedir?

Diş beyazlatmak için çeşitli yöntemler bulunur. Kişiye uygun olan yöntem için diş hekimine gidilmelidir. Bunun sonucunda diş hekimi, yapılan tetkiklerden sonra sizin için en uygun yöntemi söyleyecektir.

Diş beyazlatma güvenli midir?

Diş beyazlatma işlemi sırasında diş minesi zarar görmez. Yani, dişlerde herhangi yan etkiye sebep olmaz. Güvenilir bir işlemdir.

Diş beyazlatma ne kadar süre etkisini korur?

Beyazlatma işleminden sonra renk önce parlaklığını kaybeder. Ardından 6 ay iki yıl arası diş rengi sabit kalır. Düzenli bakım ve diş hekimi muayenesi ile daha uzun süre etkisi sürecektir.

Diş beyazlatma işlemi ne kadar sürer?

Muayenehanede gerçekleştirilen ‘’ofis tipi diş beyazlatma’’, en fazla bir saat içerisinde etkisini gösterir. İşlemden birkaç gün sonra ise dişlerinizin rengi son halini alır. Ev tipi diş beyazlatma yöntemi ise, kullanılan peroksit yüzdesine göre 1-4 hafta arasında etkisini gösterir.

Diş rengi neden değişir?

Kahve, çay, sigara ve alkol gibi ürünlerin fazla miktarda tüketilmesi, dişlerde sararma ve lekelenmeye yol açabilir. Yetersiz diş bakımı veya yaşlanmaya bağlı olarak da diş renginde değişimler meydana gelebilir.

Sağlıklı dişler ne renk olur?

Doğal diş renginin bembeyaz olmadığı ve kişiye özel olduğu unutulmamalıdır. Doğal diş rengi sarı-beyaz, gri-beyaz veya mavi-beyaz tonlarında olabilir.

Diş beyazlatma evde nasıl yapılır?

Karbonat ve limon gibi ürünler ile evde diş beyazlatmak sağlıklı ve güvenli değildir. Bu malzemeler dişleri aşındırarak zarar verir. Diş hekimi kontrolünde uygulanan diş beyazlatma işleminin ise herhangi bir zararı bulunmamaktadır.

Diş sararması nasıl önlenir?

Sararmayı önlemek için kahve, çay, sigara ve alkol gibi alışkanlıklarınızı azaltmanız gerekir. Ayrıca, dişlerinizi günde 2 kez doğru şekilde fırçalayarak ağız ve diş bakımınıza özen göstermeniz gerekir.

Size daha iyi bir hizmet deneyimi sunabilmek için çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için kişisel verilerin korunması ve çerez politikası hakkında açıklama metnini inceleyebilirsiniz.