Daha estetik bir gülüşe sahip olmak isteyen hastalar için diş hekimleri, daha fazla estetik tedavi yaklaşımları içindedirler. Bu noktada zirkonyum alt yapılı dişler, daha fazla kullanılmaya başlanmıştır. Zirkonyum, diş yapımında kullanılan beyaz renkli bir maddedir. Bu aşamada “Zirkonyum diş kaplama nedir? Nasıl yapılır?” soruları sıkça sorulmaktadır.
İçindekiler
Zirkonyum diş kaplama, zirkonyum malzemesi ile diş yüzeylerine uygulanan bir kaplama yöntemidir. Aynı zamanda taç kron olarak da bilinir. Genel olarak çürük dişlerin restorasyonu amacıyla uygulanan metotlardan biridir. Aynı zamanda daha estetik bir gülümseye sahip olmak isteyen kişiler için de zirkonyum diş kaplaması kullanılabilir.
Tedavi amacıyla veya daha güzel bir gülüşe sahip olmak için zirkonyum kaplama diş tercih edildiğinde bir hekime gidilmelidir. Böylece kaplama işlemiyle ilgili diş hekiminden net bir bilgi alınır. Sırasıyla aşağıdaki adımların izlenmesiyle zirkon diş uygulaması gerçekleşir:
Birçok kişi daha doğal olmasından dolayı zirkonyum diş kaplaması tercih eder. Bu yöntem, aynı zamanda çeşitli avantajları da beraberinde getirmektedir. Artıları nedeniyle özellikle son dönemlerde çok fazla tercih edilir. Ayrıca en çok metal alerjisi olan kişiler için zirkon dişler, önerilmektedir. Zirkonyum ile yapılan diş kaplamasının sağlamış olduğu avantajlar şu şekilde sıralanabilir:
Söz konusu zirkonyum diş kaplama zararları olduğunda hiçbir zararının olmadığı söylenir. Hatta metal üstlü kaplamalara alerjisi olan bireyler için oldukça ideal bir seçenektir. Ancak dezavantajı noktasında zirkonyumdan yapılan dişlerin diğer metal kaplama dişlere göre daha pahalı olduğu görülür. Ancak maddi boyut dışında en sağlıklı uygulamalardan biridir.
Zirkonyum dişlerle alakalı olarak işlemin ağrı yapıp yapmadığı çok fazla merak edilir. Her şeyden önce zirkonyum diş kaplama için işlem öncesi hastaya anestezi uygulanır. Bundan dolayı işlem esnasında hasta, herhangi bir ağrı yaşamaz. Sadece işlem yapıldıktan sonra ilk bir hafta içinde aşırı soğuk ve sıcak yiyecek, içeceklerden uzak durulmalıdır. Yine, çok sert besinler tüketilmemelidir.
Ayrıca diş hekimi, bir kontrol randevusu istediyse aksatılmamalıdır. Zirkon dişlere alışmak ise kişiden kişiye farklılık gösterir. Ancak Hayat Diş olarak çok fazla kişiye zirkonyum maddesinden diş kaplaması gerçekleştirdik. Hastalarımız, alışma süreciyle alakalı, 5 10 günden sonra sanki hiç kaplama yaptırmamış olduğunu söylemektedir.
Dişe kaplamak yaptırmak için zirkonyum kaplamaları tercih edenlerin belirli noktalara dikkat etmesi gerekir. Böylece çok daha uzun süreli bir diş kullanımı gerçekleşir. Burada ilk olarak düzenli diş hekimi kontrollerine gidilmelidir. Senede iki defa olmak üzere altı ayda bir gerçekleştirilen kontroller, bir probleme karşı hemen müdahale edilmesini sağlar.
Normal dişlerde olduğu gibi dişleri en az günde iki defa fırçalamak gerekir. Bu durum, zirkonyum kaplama dişlerin ömrünü uzatmak için ilk şarttır. Ardından ise diş ipiyle dişlerin arasında kalan artıkların uzaklaştırılması sağlanır. Yine, diş fırçasının ulaşamadığı yerlerde bakterilerin temizlenmesi için gargara kullanılmalıdır.
Normal dişlerdeki gibi bakım yapıldığında zirkonyum dişleri 20 yıla kadar dayanabilir. Ancak zirkonyum dişlerde en çok dikkat edilmesi gereken husus, çok sert besinlerden kaçınmaktır. Özellikle kabuklu yiyeceklerin kabukları diş kullanılarak kırılmamalıdır. Bu tarz durumlar, Zirkonyum diş kaplamalarının ömrünü kısalttır. Dişler, uzun süre boyunca dayanamaz ve kaplama dişin düşmesi gibi sıkıntılar yaşanabilir.
Estetik bir gülüşe sahip olmak için zirkonyum diş kaplaması, son dönemlerin favorisidir. Çünkü doğal bir görüntüye sahiptir. Diş yaptırmak için zirkonyum kaplamaları tercih edenler, hangi dişlere uygun olduğunu merak eder. Zirkonyum kaplamaları aşağıdaki sorunların yaşanmış olduğu dişlerde rahatlıkla kullanılabilir.
Zirkonyum maddesiyle yapılan kaplamalar, diğer yöntemlerden bazı durumlarda ayrılmaktadır. Bu ayrımlardan dolayı da son dönemlerde en fazla tercih edilen kaplama yöntemleri arasındadır. Zirkonyum diş kaplama aşağıdaki hususlardan dolayı diğer yöntemlerden ayrılır.
Her diş merkezinde zirkonyum diş kaplama fiyatları, değişiklik gösterir. Bu fiyat değişikliği, hastanın durumuna göre de farklı olur. Yine, hekimin tecrübesi ile de fiyatlandırmalar belirlenir. Zirkonyum diş kaplamalarıyla alakalı en net fiyat bilgilerine, ağız ve diş sağlığı merkezine gidildiğinde ulaşılabilir. Burada diş hekimi muayenesinden sonra bir fiyat ortaya çıkar.
Hayat Diş olarak uzman diş hekimlerimizle zirkonyum dişler için hizmet veriyoruz. Öncelikle dişlerin durumuna bağlı olarak bir plan yapıyoruz. Böylece hastalarımızın istediği estetik gülüşü, yaratırız. Ayrıca belirlemiş olduğumuz fiyatlar, tamamen bütçe dostu olarak sunulur. Bu sayede hastalarımız kaliteli bir hizmeti uygun fiyatlarla almış olur.
1- Zirkonyum diş kaplama zararlı mı?
Zirkonyum diş kaplama, zararlı değildir. Aksine metal kullanılmadığından dolayı metal alerjisi olanlar için uygundur. Ayrıca ağız kokusu ya da tat değişikliğine neden olmaz, oldukça sağlıklı bir işlem olarak görülür.
2- Zirkonyum diş kaplama ne kadar süre kullanılır?
Zirkonyum kaplamaların ömrü genelde 5 ila 15 yıl arasıdır. Ancak düzenli bir bakım ve tedbirle 20 yıl kadar uzun süre kaplamaların kullanılabilmesi mümkündür.
3- Zirkonyum diş kaplama tek dişe yapılır mı?
Zirkonyum kaplama, kırılan veya çürüyen bir tane dişe uygulanabilir. İşlem sonrasında diğer dişlerle aynı görüntü oluşur. Böylece çok daha doğal ve estetik bir gülümseme ortaya çıkar.